Prikkel de zintuigen met intelligente verpakkingen

Een verpakking is niet alleen een functionaliteit. Verpakkingen spelen een steeds belangrijkere rol in het verleiden van de consument. Niet alleen met aansprekende vormgeving, beelden en teksten, maar ook met het prikkelen van andere zintuigen. Lees hier meer.

Het toevoegen van nieuwe technieken aan traditioneel drukwerk en traditionele verpakkingen neemt een steeds hogere vlucht. Wanneer er een schakel wordt gevormd tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ media, kan er interactie ontstaan. In dit geval letterlijk, want met technieken als RFID (Radio Frequency Identification) en NFC (Near Field Communication) worden verpakkingen steeds slimmer en is het zelfs mogelijk om verpakkingen te laten spreken.
Chokoe ontwikkelt sprekende verpakking

Ook Chokoe is al enkele jaren actief om innovatieve toepassingen te ontwikkelen met verpakkingen. Zo hebben wij al een lichtgevende verpakking in ons assortiment, en momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden om met printed electronics en RFID geluid in een verpakking aan te brengen! De geluidsboodschap kan variabel worden gekozen en wordt met behulp van RFID in de verpakking geüpload. Via een drukknop op de verpakking of via een smart device kan het geluidsfragment worden afgeluisterd.

Vraag meer informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze nieuwe ontwikkelingen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van Chokoe. Zij kunnen jou meer informatie geven en kunnen zelfs laten zien welke mogelijkheden wij kunnen bieden. We horen graag van je!

 

RFID

Geprinte electronica