Even voorstellen: Lynn van Chokoe: ‘Een passie voor verpakkingen (en chocolade!)’

Eén van de personen achter Chokoe is Lynn Lossie. Lynn begon haar Chokoe-carrière als stagiaire, maar inmiddels werkt ze al 3,5 jaar als productontwikkelaar (R&D). Wat houdt haar functie precies in? En hoe bedenkt ze steeds weer verrassende chocoladegeschenken? In een interview vertelt Lynn er meer over.

Lynn heeft de opleiding Food Design & Innovation aan HAS Hogeschool gevolgd. Tijdens de studie specialiseerde ze zich in de richting van Packaging & Design, gericht op het ontwerpen van slimme verpakkingen die de aandacht trekken in het winkelschap. In het derde studiejaar was Lynn op zoek naar een stageplek, en ze kwam uit bij Drukkerij Altorffer. Lynn: “Tijdens de stage bij Altorffer heb ik veel geleerd over het drukproces. Hoe bepaal je het materiaal? Hoe maak je een goede visual? Hoe laat je een klant een dummy zien? En hoe gaat het bedrukken en het stansen in zijn werk? Het is fijn dat de drukkerij in het pand zit en je ideeën gelijk tot leven kan brengen.”

De geboorte van het Chokoelaatje

Lynn vervolgt: “Altorffer richtte in die tijd het label Chokoe op. Er was één product ontwikkeld: de Breekreep. Tijdens mijn stageperiode heb ik een variant op de Breekreep gemaakt en deze is direct in productie genomen: het Chokoelaatje. Tot op de dag van vandaag zit het Chokoelaatje in het assortiment van en zijn er veel andere chocoladegeschenken bijgekomen!” Het Chokoelaatje bestaat uit vier wikkelchocolaatjes die zijn verwerkt in een uniek breekdoosje met een persoonlijke sleeve.

Product van A tot Z bedenken

Kort na haar afstuderen is Lynn weer bij Chokoe terecht gekomen. Ze startte in de functie van productontwikkelaar (R&D) en in 3,5 jaar tijd heeft Lynn veel chocoladegeschenken ontwikkeld. “Ik vind het iedere keer weer hartstikke gaaf om een product van A tot Z te bedenken en te produceren. Dat een product als klein idee begint en je het daarna in je handen hebt. Daar haal ik veel voldoening uit! En ik word al helemaal blij als ik hoor dat opdrachtgevers tevreden zijn met hun bestelling.”

Spontane brainstormsessies

Bij de functie van Lynn komt veel creativiteit kijken. “Steeds weer wil je een nieuw product bedenken met een leuke slogan of aansprekende tekst. Inspiratie komt op de meest gekke momenten. In de auto of midden in de nacht. Op kantoor heb ik vaak spontane brainstormsessies met collega Johan. Dan roept één van ons een kreet, en dan rolt daar vervolgens een heel concept uit.”

Inspiratie in de supermarkt

Eens in de zoveel tijd bezoekt Lynn een beurs, zoals Packaging Innovations en de zoetwarenbeurs ISM in Keulen. “Tijdens deze beurzen doe ik veel inspiratie op van bijzondere verpakkingen en nieuwe chocoladeproducten.” Ook de supermarkt is een inspiratiebron. “In de winkel zijn mijn ogen altijd gericht op productverpakkingen. Als ik een bijzondere verpakking zie, dan koop ik het product en neem ik het mee naar Chokoe. Inmiddels staat ons kantoor boordevol met spullen uit Nederlandse en buitenlandse supermarkten! Verpakkingen zijn mijn passie. Net als chocolade eigenlijk, want wie houdt er nu niet van chocolade?!”

Netwerken en opdrachtgevers
Een ander belangrijk onderdeel van de functie is het opbouwen van een netwerk. Lynn: “Je moet je gezicht laten zien, bijvoorbeeld op businessclubs en andere netwerkevenementen. Als we naar een netwerkevenement gaan, dan nemen we vaak een chocoladegeschenk van Chokoe mee – uiteraard voorzien van een persoonlijke opdruk. Dit is niet alleen een leuke binnenkomer: de klant weet zo gelijk hoe de producten van Chokoe eruit zien en welke mogelijkheden er zijn. Vaak leiden we nieuwe opdrachtgevers ook rond door onze drukkerij.”

Kan Lynn voor jou aan de slag?
Wil je dat Lynn (of Johan) een bijzonder chocoladegeschenk voor jouw bedrijf bedenkt? Neem vandaag nog contact met ons op en vertel ons jouw ideeën. Samen komen we tot een bijzonder product met een unieke verpakking!

 

Lynn