Een kijkje in de drukkerij van Chokoe

Gepersonaliseerde verpakkingen zijn het specialisme van Chokoe! Maar hoe gaat het drukken hiervan eigenlijk in zijn werk? Chokoe geeft jou graag een inkijkje in het drukproces. Lees er hier meer over!

Wil je (persoonlijke) verpakkingen door Chokoe laten bedrukken? Dan werken wij hierbij veelal op dezelfde werkwijze. Allereerst stemmen wij het ontwerp van de verpakking met je af. Voldoet deze aan jouw wensen, dan gaat dit ontwerp naar onze drukkerij: Drukkerij Altorffer uit Roosendaal.
Drukpers met drukplaten

Een offset drukpers maakt gebruik van drukplaten. Deze aluminium platen bevatten het beeld en worden vochtig gemaakt. De vette inkt wordt hierdoor in de pers afgestoten op het vel, zodat er een beeld op het drukvel ontstaat. De drukpers van Drukkerij Altorffer kan vijf kleuren draaien: dit betekent dat de basiskleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Key één voor één worden toegevoegd op het vel. De vijfde ‘kleur’ kan worden gebruikt voor een extra steunkleur of een afwerking met lak.

Drukpers

Drukpers

Stansen van de verpakking

Na het drukken volgt het stansen. Een verpakking als een doosje heeft een specifieke vorm. Om deze specifieke vorm op de juiste plaats op het drukvel uit te snijden, wordt er gebruikgemaakt van een stansmes. Bijzonder om te weten: deze stansmessen worden met de hand gemaakt. Echt vakmanschap, dus.

Afwerking en samenwerking met sociale werkplaats

Uiteindelijk moeten de doosjes ook echt doosjes worden. De afwerking gebeurt dan ook in de laatste schakel van de keten. De vormen worden uitgebroken, gevouwen, geplakt én verpakt in omdozen, waarna ze verder afgewerkt worden bij de sociale werkplaats. In de sociale werkplaats worden de verpakkingen gevuld en gereedgemaakt voor transport, zodat ze goed bij de klant arriveren.

Bezoek Drukkerij Altorffer

Ben je nu ook nieuwsgierig naar de producten van Chokoe? Je bent ten allen tijde van harte welkom op onze productielocatie in Roosendaal, waar wij jou graag rondleiden door de drukkerij. Maak vooraf een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Stansvormen

Stansvormen

Stansen

Stansmachine