‘Chokoe verdient een rapportcijfer 10!’

Strategisch ontwerpbureau Idea 2 uit Groningen heeft onlangs 60 Bombóndozen en 125 Wishcards door Chokoe laten ontwikkelen. Deze Bombóndozen en Wishcards hadden een retro vormgeving uit 1978 en zijn ingezet als nieuwjaarsgeschenk.

Erwin Zinger is directeur bij Idea 2, een strategisch ontwerpbureau uit Groningen. Samen met mededirecteur Henk de Graaf ondersteunt Erwin bedrijven bij het bepalen van hun onderscheidend vermogen en merkidentiteit. Dit vormt de basis voor alle toekomstige communicatie-uitingen. Idea 2 heeft uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder tekstwerk.com uit Hardenberg.

Over tekstwerk.com

tekstwerk.com verleent diensten aan homeshopping-bedrijven die zakelijke activiteiten ontplooien buiten de grenzen van het thuisland. Het bureau ondersteunt haar opdrachtgevers bij het beheren en aanpassen van de content van webshops en productcatalogi in het B2C-segment. Van een eerste verkenning van de markt tot en met de volledige implementatie van de anderstalige communicatiemiddelen, waarbij het omzetten van het aangeboden (grotendeels) mode-assortiment in een andere taal een zeer grote rol speelt.

Veel mogelijk op grafisch gebied

Idea 2 ontwerpt al enkele jaren de nieuwjaarsgeschenken voor tekstwerk.com. Erwin: “In het verleden hebben wij bijvoorbeeld een kaart met 3D-bril ontwikkeld. Kneep je je linkeroog dicht, dan las je één tekst. Kneep je je rechteroog dicht, dan las je de andere tekst. Dit jaar wilde tekstwerk.com een chocoladegeschenk laten maken. Op internet zocht ik een geschikte chocoladeleverancier, en zo kwam ik uit bij Chokoe. Chokoe levert niet alleen heerlijke chocoladegeschenken: ook op grafisch gebied is heel veel mogelijk. Zo konden wij de gehele verpakking ontwerpen en voorzien van een eigen lay-out. Dat gaf de doorslag!”

Vormgeving uit 1978

Erwin nam de afstemming tussen tekstwerk.com en Chokoe op zich, evenals het ontwerp van de geschenkverpakkingen. “Chokoe heeft twee verschillende chocoladegeschenken gemaakt: een doos met Bonbons en een Wishcard met breekrepen. De verpakkingen van deze geschenken hebben dezelfde vormgeving. tekstwerk.com bestaat in 2018 veertig jaar, en daarom hebben wij gekozen voor een vormgeving geïnspireerd op de stijl uit oprichtingsjaar 1978. Geometrische vormen en een retro lettertype, gecombineerd met de huisstijl van tekstwerk.com anno 2018.”

Perfect samenspel
“Uiteindelijk hebben wij 60 Bombóndozen en 125 Wishcards besteld, en deze zijn rond de feestdagen naar de opdrachtgevers van tekstwerk.com verstuurd. tekstwerk.com is zeer tevreden over de chocoladegeschenken en de bijbehorende verpakking: ze vinden het één van de mooiste nieuwjaarsgeschenken die wij hebben ontwikkeld. Zelf ben ik ook erg blij met het resultaat. Het is een prachtig relatiegeschenk geworden, ontstaan uit een perfect samenspel tussen Chokoe, tekstwerk.com en Idea 2!”

Alle afspraken worden nagekomen
“Als ik Chokoe een rapportcijfer mag geven, dan geef ik een welverdiende 10! Vanaf het begin heb ik contact met Lynn van Chokoe: ze reageert vlot via e-mail en telefoon en ze komt alle afspraken na. De opdracht liep op rolletjes en stagneerde niet. Ik heb heel prettig met Chokoe samengewerkt en mochten andere opdrachtgevers ook op zoek zijn naar een uniek geschenk, dan zal ik zeker nog eens aan Chokoe denken!”

Ontwikkel ook zo’n mooi chocoladegeschenk
Ben je naar aanleiding van deze referentie enthousiast geworden over Chokoe en wil jij ook een mooi en uniek chocoladegeschenk laten ontwikkelen? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs en laat je voorlichten over de vele mogelijkheden! Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en laten je kennismaken met onze chocoladegeschenken en vormgevingsmogelijkheden.

 

 

IMG_1696IMG_1702