Chokoe geeft verpakkingen een tweede leven

Wanneer Chokoe een nieuw verpakkingsproduct bedenkt en vervaardigd, dan maken wij hierbij zoveel als mogelijk gebruik van gerecyclede materialen en duurzame keurmerken. Dat voelt goed, niet? Lees hier meer.

Als ons gevraagd wordt een verpakkingsconcept te bedenken, dan proberen wij hier altijd een tweede leven aan te geven. Lukt dit niet, dan zorgen wij ervoor dat het product gerecycled kan worden. Lees hier meer over de ‘groene’ verpakkingen en producten van Chokoe!

FSC-keurmerk

Altorffer, de drukkerij achter Chokoe, is FSC-gecertificeerd. Wat betekent dit? Al het gebruikte papier is vervaardigd uit hout afkomstig uit bossen met een verantwoord bosbeheer. Denk hierbij aan de oorsprong van het hout, maar ook aan de arbeidsomstandigheden van de mensen die leven en werken in de bossen. Indien gewenst kunnen wij het FSC-keurmerk op de verpakking weergeven.

Duurzame chocolade

Alle chocolade die wordt verwerkt in de producten van Chokoe, beschikken over het UTZ-keurmerk. Het UTZ0keurmerk garandeert dat de cacaoboeren een stabiel inkomen ontvangen en dat deze boeren scholing kunnen volgen. Zo wordt de cacaoproductie duurzamer.

Recyclen

Een derde, en niet geheel onbelangrijk, punt is dat Chokoe alleen materialen gebruikt die gerecycled kunnen worden. Alle verpakkingen die wij ontwikkelen, worden gemaakt uit vouwkarton en bedrukt met biologische inkt. Dit zorgt ervoor dat de verpakkingen veel gemakkelijker afbreekbaar zijn dan voorheen.

Meer weten

Wil je meer weer weten of de keurmerken die we voeren of wil je meer informatie over onze Chokoe-producten? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! Wij geven je graag antwoord op al jouw vragen.

 

Chokoe_logo